6. - 9. 10. 2011Kina Světozor a Evald, Praha

Tisková zpráva

Přípravy 9. ročníku Festivalu bollywoodského filmu jsou v plném proudu. Jaký bude letos? V první řadě sice o něco kratší, od 6. do 9. října, ale obsahově tím určitě nebude chudší! Tentokrát se ke kinu Světozor přidává navíc i kino Evald, takže porce filmů bude naopak ještě větší.

Tento rok jsme zvolili slogan „Našlapáno filmovými zážitky“, který se pojí zejména s naší letošní znělkou, ale hlavně to znamená, že letos bude program opravdu pestrý a bohatý, a že jeho skladbou chceme informovat o dynamickém vývoji, kterým právě indický filmový průmysl prochází. Promítat budeme opravdu reprezentativní vzorek aktuální indické kinematografie – jak komerční trháky, tak umělecké filmy, které by nálepku Bollywood už braly jako urážku, ale na diváky překvapivě zabírají víc než klasické trháky natočené dle obvyklých schémat. Některé se s úspěchem promítaly i na festivalu v Cannes!

Festival ale nenabídne pouze filmový program. Loňská novinka návštěvníky festivalu velmi zaujala, proto i letos bude jako doprovodný program Bollywoodský jarmark! Ve vestibulu kina Světozor nabídne indické delikatesy, „cetky a hadříky“, tetování henou a také seznámení se s populární indickou hrou carrom. Ovšem vrcholem doprovodného programu bude i letos tradiční Bollywood party v Klubu P. M. DJ Sanjay, DJ Bhalu a DJ Idly budou rozjíždět známé bollywoodské hity až do rána.

 

Festival bollywoodského filmu
6. – 9. 10. 2011
Praha, Kino Světozor, Vodičkova 41, www.kinosvetozor.cz
Praha, Kino Evald, Národní 28, www.evald.cz
Praha, Klub P. M., Trojická 10, www.pmclub.net

Více informací:
www.bollywood.cz

 Kontakt pro další informace: www.bollywood.czJan Těšitel pr@bollywood.cz


Našlapáno filmovými zážitky